Dnes má meniny: Ivica
Zajtra má meniny: Albína
Pozajtra má meniny: Kornélia
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vlastnoručne vyrobená sviatočná mňamka poteší nielen najmenších

 

              Máme pre vás originálnu sviatočnú mňamku, vhodnú na akúkoľvek oslavu, ktorej prípravu určite so svojimi drobcami zvládnete ľavou zadnou. Bude to ľahké, jednoduché a hlavne rýchle! Tak poďme na to. Pripravíme nepečenú jablkovú tortu. Je to veľmi ľahký recept a naozaj sa tu nedá nič pokaziť.

 

Potrebujeme:

10 stredne veľkých jabĺk

4 dcl vody

6 polievkových lyžíc kryštálového cukru

2 Zlaté klasy

trocha hrozienok a orieškov

2 balíčky okrúhlych piškót

šľahačku v spreji a drobné ovocie na ozdobenie.

 

 

              Ako budeme postupovať: Okrájané jablká postrúhame a rozvaríme s cukrom v 2 dcl vody na kašu. Zlatý klas  rozmiešame v 2 dcl vody, prilejeme k jablkám a pridáme hrozienka a orechy podľa chuti. Časť zmesi vylejeme do tortovej okrúhlej formy, ktorú sme pred tým vyložili piškótami. Znova naukladáme piškóty a vylejeme zbytok zmesi. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na niekoľko hodín. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a nakrájaným ovocím.

            No a keďže na poriadnej oslave nesmie chýbať ani prípitok, poďme pripraviť ešte jahodovú limonádu. Potrebujeme 450g jahôd, 6 lyžičiek cukru, 4 lyžice citrónovej šťavy a jemne perlivú vodu. Ako na to? Jahody (2 si necháme na ozdobu) a 2 lyžice cukru vymiešame na kašu. Pripravíme  si 2 poháre a na dno každého pohára rozdelíme vymiešanú kašu, pridáme po 2 lyžice cukru a po 2 lyžice citrónovej šťavy. Premiešame a zalejeme perlivou vodou, môžeme pridať ľad. Podávame ozdobené jahodami.

 

 

            Prajeme vám radosť pri tvorení a myslite na to, že najdôležitejšie je všetko robiť s láskou a z lásky. Zaručene si vychutnáte sladké dobroty ale aj spoločne strávený čas pri ich príprave. A ak by vám k jablkovej torte jahodová voda nechutila, nelámte si hlavu – u Repiny sa dajú kúpiť aj ostrejšie moky.